• INFORMÁCIE K UKONČENIU I. POLROKA 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V súvislosti s ukončením I. polroka 2023/2024 Vás informujeme o organizácii dňa 31.1.2024.

            8.30 hod., telocvičňa ZŠ – Pasovanie prváčikov

            3.hodina – Oceňovanie školského parlamentu: Žiak II. štvrťroka

            1.stupeň sa učí 1.-4. hodinu, 4. hodina – hodnotiaca triednická hodina (vyhodnotenie I. polroka, odovzdanie výpisov hodnotenia a klasifikácie), následne pokračuje činnosť ŠKD

            2. stupeň sa učí 1.-5. hodinu, 5. hodina – hodnotiaca triednická hodina (vyhodnotenie I. polroka, odovzdanie výpisov hodnotenia a klasifikácie), žiaci odchádzajú na obed a domov

             

            Vážení rodičia!

            V súvislosti s využívaním nástrojov programu EduPage Vás informujeme:

            RODIČOVSKÉ KONTÁ

            Je dôležité, aby zákonný zástupca využíval rodičovské konto (nie žiacke konto). Prosíme rodičov, ktorí využívajú ešte žiacke kontá, aby prechádzali na rodičovské kontá. V prípade potreby kontaktujte triednych učiteľov alebo zástupkyne riaditeľky školy na zsstefanikalc@gmail.com. Skontaktujeme sa s Vami a radi Vám poradíme v tomto smere!

            VÝPISY HODNOTENIA A KLASIFIKÁCIE ZA I. POLROK 2023/2024

            Prostredníctvom Edupage Vám zašleme aj výpisy hodnotenia a klasifikácie za I. polrok 2023/2024 (žiaci obdržia aj vytlačený výpis) tak ako v minulom školskom roku.

            POCHVALY A VÝCHOVNÉ OPATRENIA

            Prostredníctvom EduPage Vám zašleme aj pochvaly triednymi učiteľmi, pochvaly riaditeľkou školy ako aj výchovné opatrenia (napomenutie triednym učiteľom, pokarhanie triednym učiteľom a pokarhanie riaditeľkou školy).

            Uvedené dokumenty nebudeme zasielať poštou a žiaci ich neobdržia v tlačenej podobe (iba v ojedinelých prípadoch).

            Prosíme rodičov, ktorí obdržia prostredníctvom EduPage pochvalu alebo výchovné opatrenie, aby skutočnosť, že sa s uvedeným dokumentom oboznámili, elektronicky v EduPage podpísali.

          • POZVÁNKA NA PASOVANIE PRVÁČIKOV

          • Milí rodičia, starí rodičia!

            Srdečne Vás pozývame na krásne podujatie Pasovanie prváčikov dňa 31.1.2024 o 8.30 hod. do telocvične našej školy!

            Tešíme sa na Vás!

          • 30.1.2024 - RIADITEĽSKÉ VOĽNO PRE ŽIAKOV 1.-9. ROČNÍKA

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Riaditeľka ZŠ M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03  Lučenec oznamuje, že v zmysle par. 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje žiakom 1.-9. ročníka dňa 30.1.2024 riaditeľské voľno.

            Riaditeľské voľno je udelené z prevádzkových dôvodov – celodenné prerušenie elektrickej energie.

            V uvedený deň neprebieha vyučovanie, nebude k dispozícii ŠKD a ani stravovanie v ŠJ. Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravovania.

            Vyučovanie pokračuje 31.1.2024.

            Ďakujeme za porozumenie!

            Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy

          • MARTIN CIBULA A TOBIAS KORONCZI VO FINÁLE SÚŤAŽE KOCKÁČ ROKA 2023

          • Prvý krát sa na Slovensku konala súťaž v informatike, ktorú realizovala Univerzita matematiky, fyziky a informatiky v Bratislave. Súťaž pozostávala z troch náročných kôl. Do prvého kola sa prihlásilo z celého Slovenska 800 žiakov, z ktorých sa do druhého kola dostalo z každej kategórie 81 žiakov. Kategórie boli tri, a to 8.-9.roč. ZŠ, 1.-2.roč. SŠ a 3.-4.roč. SŠ.

            Konkurencia bola veľká, ale z našej školy postúpili do druhého kola ôsmi žiaci, ktorí v škole riešili len za 30 min. 15 náročných úloh zameraných na širokú oblasť informatiky.

            Do tretieho finálového kola sa nakoniec dostali len dvaja žiaci, a to Tobias Koronczi a Martin Cibula z IX.C triedy, čo je veľký úspech, pretože v každej kategórii postúpilo už len 27 žiakov z celého Slovenska.

            Finálové kolo sa konalo 19.1.2024 v Bratislave. Súťaž pozostávala z teoretickej aj praktickej časti a úlohy, ktoré mali žiaci plniť boli mimoriadne náročné. Pre základnú aj strednú školu boli úlohy rovnaké, takže naši dvaja žiaci mali čo robiť. Na svoj vek a vedomosti, ktoré majú z informatiky ich zvládli skutočne fantasticky, pretože vo svojej kategórii sa umiestnili na 16. a 20. mieste, za čo im gratulujeme! Reportáž TA3

            Mgr. Mária Mäkká

          • BESEDA S POĽOVNÍKOM

          • Zaujímavým dňom v školskom klube bol deň 24. január, keď k nám do školy zavítal pán poľovník Ing. Ján Dobšinský. Porozprával veľa o prírode, voľne žijúcich zvieratách a vtákoch v našich lesoch, ich spôsobe života. Veľa informácií deti získali o práci poľovníkov, ich starostlivosti o zvieratách v zimnom období. Vysvetlil ako určujeme vek zvieraťa podľa parožia. Súčasťou besedy bola prezentácia a plná obrázkov i mnohé trofeje lesných zvierat a preparátov. Svoje rozprávanie obohatil veselými príhodami, ktoré zažil na poľovačkách. Beseda sa deťom veľmi páčila. Bola zaujímavá, poučná a tiež zvýšila vedomostnú úroveň našich detí. 

            Bc. Martina Gurajová, Bc. František Gondáš 

          • CHLIEB NÁŠ KAŽDODENNÝ

          • Enviráčikovia sa opäť pustili do bádania. Tento raz to bolo na tému Chlieb a pekárenské pečivo. Najprv sme si v rámci krúžku upiekli na domácej pekárničke chlieb, ktorým sme rozvoňali celú školu a samozrejme ho aj zjedli. Či už to bol chlebík s nutelou alebo šunkou.

            Potom sme sa vybrali na návštevu do najväčšej pekárne v Lučenci. Najprv nás obliekli do ochranných plášťov, nasadili nám na hlavu ochranné čiapky a išli sme na to! Ukázali nám ako sa miesi cesto vo veľkých nádobách, ako sa pracuje s cestom na chlieb, ako sa balia záviny a ďalšie pekárenské výrobky. Na cestu domov nám podarovali aj sladké potešenie.         

            Bol to zážitok, na ktorý nikdy nezabudneme!

            Ing. Marta Marčoková

          • ZBIERKA PRE PSÍKOV V ÚTULKU

          • Aj v tomto školskom roku sa v predvianočnom čase žiaci a zamestnanci našej školy zapojili do dobrovoľnej zbierky pre psíkov v útulku. Prispeli rozmanitým druhom krmiva, priniesli misky, deky, vôdzky, kefy i rôzne pochúťky, aby pomohli bezbranným zvieratkám. Návštevy psieho útulku za účelom odovzdania všakovakých dobrôt sa dňa 15.1.2024 zúčastnila S. Brnová, koordinátorka environmentálnej výchovy na I. stupni, žiaci I.A triedy Viktória Csabová, Sofia Molnárová a vodič, p. P. Káčerík. Ďakujeme nášmu školníkovi, p. P. Keszegovi za pomoc pri uskladňovaní krmiva.

            Ďakujeme všetkým žiakom a ich rodičom, ako aj zamestnancom školy aj v mene zamestnancov lučeneckého útulku, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli do tejto dobrovoľnej zbierky. Bohatou novoročnou nádielkou sa postarali psíkom o ich krajší život. Ukázalo sa, že to bola opäť vydarená a veľmi milá akcia a tešíme sa už na budúci rok, ako naďalej budeme môcť pomáhať psíkom.

            Mgr. Silvia Brnová

          • LEGO® EDUCATION SPIKE V III.A

          • Dňa 10.1.2024 sme privítali v našej triede vzácnu návštevu - Ivonku Smieškovú, ktorá k nám priniesla stavebnice LEGO, ale nie také obyčajné, ony boli trošku magické. A magické preto, lebo deťom umožnili projekty, ktoré postavili podľa plánu aj naprogramovať a priviesť do života

            Dr. Ivona Smiešková PhD. je odborníčkou na koncepciu STEAME (science, technology, engineering, art, mathematics, english), ktorú zavádza do svojich hodín a takto podporuje rozvoj žiakov v týchto dôležitých oblastiach. Okrem toho sa deti rozvíjajú aj v používaní mäkkých zručností - spolupráci, komunikácii, kreativite a kritickom myslení.

            Veľmi sa teším a dúfam, že aj my, v našej škole, budeme už môcť v blízkej budúcnosti pracovať na hodinách s LEGO education.

            Mgr. Radana Tuhárska

          • PEDAGÓGOVIA SA VZDELÁVALI V OBLASTI VYUŽÍVANIA LEGO® Education SpikeTM Essential

          • 10.1.2024 sme pripravili pre pedagógov 1. a 2. stupňa 2-hodinové aktualizačné vzdelávanie zamerané inovatívne metódy v práci so žiakmi spojené s rozvojom zručností v oblasti digitalizácie. Naším cieľom bolo inšpirovať, spoznávať a sprostredkovávať učenie ako radosť z objavovania.

            Sme veľmi radi, že sme mohli spolupracovať s Dr. Ivonou Smieškovou PhD., ktorá nám sprostredkovala metódu STEAME s využítím LEGO® Education SpikeTM Essential. Dr. Ivona Smiešková PhD. realizuje uvedené aktivity vo svojej učebni Kockovňa v Martine https://kockovna9.webnode.sk/.  

            Pedagógovia získali kompetencie pre rozvoj dieťaťa v oblastiach STEAME (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics, English) - stavenie z kociek spojené s angličtinou, programovanie, robotika a získavanie nových vedomostí. Využívaním metódy získajú žiaci životné zručností: vytrvalosť, spolupráca, komunikačné zručnosti, čítanie postupu z plánu, matematické a priestorové myslenie, 4C -  Creativity, Communication, Collaboration, Critical Thinking.

    • Kontakty

      • Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec
      • +421 47 4333648
      • sekretariát školy: 0911 650 190 Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy: 0911 650 189 Bc. Anna Kaššová, výdajná školská jedáleň: 0948 413 421
      • Haličská cesta 1191/8 98403 Lučenec Slovakia
      • 35991593
      • 2021507455
      • Mgr. Gabriela Aláčová 0911 650 189 alacova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Bc. Anna Kaššová 0948 413 421 kassova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Dni školského vyučovania: denne od 7.00 do 14.30 hod. Letné obdobie: denne od 7.30 do 12.30 hod.
      • Michaela Holeková 0911 650 190 047 4333 648 sekretariat@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Facebook: Základná škola M. R. Štefánika, Lučenec Instagram: zsstefanikalc
    • Prihlásenie