• NOC ČÍTANIA BIBLIE

          • Žiaci našej školy 1. a 2. stupňa, ktorí navštevujú katolícke náboženstvo,si spolu so svojimi učiteľmi netradičným spôsobom pripomenuli  Adventný čas - Príchod Boźieho Syna Ježiša Krista.

            Biblickú noc zahájil duchovným príhovorom správca rímskokatolíckej farnosti vdo. Slavomír Marko.

            Následne boli žiaci rozdelení do pracovných skupín, kde pod vedením animatorov prečítaný biblický text zdramatizovali a výtvarne znázornili a odprezentovali.

            V chladnom nočnom adventnom čase sme sa spoločne presunuli pešo do rímskokatolíckeho kostola Navštívenia Panny Márie. Pred vyloženouNajsvätejšou Sviatosťou Oltärnou sme sa pomodlili ruženec Svetla a litánie k Božskému Srdcu Ježišovmu.

            Ďakujem Panu Bohu, pani riaditelke, rodičom, že sme spolu s našimi žiakmi prežili krásny adventný čas.

             Mgr. Jozef Juriga, Mgr. Erika Vavrikova

          • VIANOČNÁ POMOC HAVKÁČOM

          • VENČENIE A DOBROVOĽNÁ ZBIERKA DO 15.12.2023

            Žiaci z krúžku Enviráčik navštívili Psí útulok v Lučenci a to hneď dvakrát! Okrem toho, že naša škola usporadúva dobrovoľnú zbierku pre túto organizáciu, tak aj my sme chceli ešte viac prispieť k dobrému skutku. Preto sme sa rozhodli, že navštívime psí útulok a vyvenčíme psíkov. Psíky boli neskutočne prítulné, milé a z ich očí sršala veľká vďaka za každé pohladkanie, hranie sa a vybehanie na lúke. Plní dobrej energie, nadšenia a dojmov sme sa vrátili domov s pocitom, že sa určite ešte vrátime.

            Ing. Marta Marčoková

          • VIANOČNÁ POHĽADNICA

          • Každoročne zasielame spolupracovníkom a priateľom našej školičky vianočné pohľadnice, ktorými sa im chceme poďakovať za celoročnú spoluprácu a podporu!

            V tomto školskom roku sme vybrali dve výtvarné práce, ktoré tvoria motív vianočnej pohľadnice. Krásneho anjelika nakreslil prváčik Filipko Jóža z I.B a druhým motívom je vianočný stromček od Nely Júlie Lökeovej z VIII.C triedy.

            Vianočná pošta už čochvíľa zavíta do Vašich schránok, milí priatelia!

          • MAJSTROVSTVÁ OKRESU V PLÁVANÍ

          • Vo štvrtok dňa 30. 11. 2023 sa naša škola M. R. Štefánika zúčastnila Majstrovstiev okresu Lučenec v plávaní žiakov a žiačok ZŠ a SŠ, ktoré sa konali v krytej plavárni v meste Rimavská Sobota. Našu školu reprezentovali žiaci Lea Kolimárová VI.C, Ema Milnerová V.A a Martin Balkovský V.B.

            Medzi jednotlivcami sa v disciplínach 50 m – voľný spôsob (kraul), 50 m znak a 50 m prsia umiestnila na 2. mieste Lea Kolimárová. V disciplíne štafeta 3 x 50 m – polohové preteky sa našim žiakom nedarilo a umiestnili sa na celkovom 6. mieste.

            Žiakom gratulujeme a zároveň ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy, a prajeme im veľa ďalších športových úspechov.

            Mgr. Pavel Vranský

          • MIKULÁŠSKY TURNAJ V HLÁSKOVANÍ

          • Dňa 6.12.2023 si žiaci prvého aj druhého stupňa zábavnou formou zmerali sily v hláskovaní v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v troch kategóriách - kategória A - prvý stupeň (4. ročník), kategória B - 5. a 6. ročník a kategória C - 7.,8. a 9. ročník. Všetkým žiakom ďakujeme za účasť a gratulujeme víťazom!

            Kategória A: Natália Kočalková IV.A - 1. miesto, Nina Pružincová IV.A - 2. miesto,  Matej Péli IV.B - 3. miesto

            Kategória B: Šimon Skýpala V.A  - 1. miesto, Miriam Jahodníková V.C - 2. miesto, Zina Fedešová V.C- 3. miesto

            Kategória C: Natália Kurajská VII.B - 1. miesto, Nela Kulichová IX.C - 2. miesto, Marin Tabakov - 3.miesto

            Mgr. Veronika Mikulášová

          • ĎAKUJEME ZA KRABIČKY 💛

          • Ďakujeme triednym kolektívom, triednym učiteľom, rodičom a všetkým s dobrým srdiečkom, ktorí v prispeli svojou solidaritou so seniormi do zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. 1.12.2023 sme odovzdali krabičky kontaktnej osobe. ĎAKUJEME!

          • POZVÁNKA NA VIANOČNÝ BENEFIČNÝ KONCERT

          • Vážení rodičia, milí žiaci, priatelia!
            Srdečne Vás pozývame na Vianočný benefičný koncert pod záštitou MUDr. Juraja Pelča, Lukáša Pelča a Mesta Lučenec s úžasnými hosťami a krásnou benefičnou myšlienkou zameranou na podporu základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Lučenca.!

            Príďte si užiť vianočnú atmosféru a podporiť myšlienku dobročinnosti 7.12.2023 do Kina Apollo!

            V programe vystúpia:

            Bratislavský chlapčenský zbor pôsobí na umeleckej scéne od r.1982. Jeho zakladateľkou je ArtD. Magdaléna Rovňáková. Vznikol pri Slovenskej filharmónii a počas svojej bohatej histórie mu tlieskali poslucháči európskych veľkomiest (Berlín, Budapešť, Londýn, Moskva, Paríž, Štokholm, Viedeň...), Ameriky (Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Washington...), Kanady (Montreal, Ottawa, Toronto), Japonska (Osaca, Tokyo...), Izraela, Jeruzalema, Tel Avivu, Haify, Cypru, či Taiwanu.

            A práve 7.12. exkluzívne vystúpi zbor v Kine Apollo v Lučenci. Máme nesmiernu radosť, že takéto špičkové teleso pod vedením Magdalény Rovňákovej prijalo naše pozvanie a podporilo tým našu vianočnú benefičnú myšlienku. Spolu so zborom výstúpia aj operný spevák MARTIN BABJAK a speváčka LENKA PIEŠOVÁ.

            Výťažok z vianočného benefičného koncertu venujeme základným školám mesta Lučenec.

            Lístky si môžete zakúpiť v MIC (Mestské informačné centrum) Lučenec - historická radnica.

            Tešíme sa na Vás!

          • FESTIVAL 4 ŽIVLOV

          • AMAVET klub pri ZŠ M.R. Štefánika v spolupráci s AMAVET klubom pri Súkromnom gymnáziu v Lučenci a v spolupráci s Mgr. Ľubicou Morkovou zorganizovali 28.11.2023 FESTIVAL 4 ŽIVLOV.
            Festival 4 živlov (voda, vzduch, zem  a oheň) je  prehliadka bádateľských činností žiakov. Na festivale trinásti žiaci predstavili sedem projektov z fyziky, biológie a prírodovedy, na ktorých pracovali pod vedením svojich vyučujúcich.

            Žiačky VIII.C triedy Michaela Malčeková a Katarína Huňavá so svojim projektom Pokusy s pinpongovou loptičkou obsadili 3. miesto. Žiačky Zina Fedešová zo VI.C a Barbora Bariaková zo VI.B triedy si vybojovali so svojím projektom Zrod života 2. miesto. Na 1. mieste skončila najmladšia účastníčka festivalu Sofia Oravcová z III.B, téma jej projektu bola Technologický význam soli vo výrobe pečiva.

            Veľká vďaka patrí vyučujúcim, ktoré sa venovali príprave žiakov Mgr. Ľubici Morkovej, Ing. Marte Marčokovej a PaedDr. Svetlane Tokárovej PhD., rovnako aj vedeniu ZŠ M. R. Štefánika, ktoré umožnilo realizáciu tohto festivalu.

            Cieľom podujatia bolo podnietiť záujem detí  o vedu a techniku. Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

            PaedDr. Mariana Kováčová Korimčáková                                                       

    • Kontakty

      • Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec
      • +421 47 4333648
      • sekretariát školy: 0911 650 190 Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy: 0911 650 189 Bc. Anna Kaššová, výdajná školská jedáleň: 0948 413 421
      • Haličská cesta 1191/8 98403 Lučenec Slovakia
      • 35991593
      • 2021507455
      • Mgr. Gabriela Aláčová 0911 650 189 alacova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Bc. Anna Kaššová 0948 413 421 kassova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Dni školského vyučovania: denne od 7.00 do 14.30 hod. Letné obdobie: denne od 7.30 do 12.30 hod.
      • Michaela Holeková 0911 650 190 047 4333 648 sekretariat@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Facebook: Základná škola M. R. Štefánika, Lučenec Instagram: zsstefanikalc
    • Prihlásenie