• INFORMÁCIE K UKONČENIU ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Vážení rodičia!

            Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční 28.6.2024 (piatok) o 8.15 hod. na školskom dvore.

            Do 9.30 (maximálne) prebiehajú krátke hodnotiace triednické hodiny. Následne žiaci si v ŠJ prevezmú obed (suchý balíček) a odchádzajú na letné prázdniny.

            V uvedený deň žiadame zákonných zástupcov žiakov navštevujúcich ŠKD, aby si do 10.00 hod. prevzali svoje deti z jednotlivých oddelení.

            Neprevzaté vysvedčenia si zákonní zástupcovia alebo žiaci môžu prevziať na sekretariáte školy a to od 1.7.2024 do 12.7.2024 v čase od 7.30-12.00 hod. a v auguste od 5.8.2024 v čase od 7.30 - 12.00 hod.

            Žiaci si na prázdniny berú domov úbory, prezúvky, boxy s výtvarnou výchovou. Je potrebné, aby si žiaci skontrolovali stratené veci, ktoré sústreďujeme v šatni v pavilóne A.

          • PAMÄTNÁ TABUĽA VENOVANÁ MILOŠOVI KELEMENOVI

          • Pri príležitosti zisku 3. miesta v ľadovom hokeji na Zimných olympijských hrách v Pekingu v roku 2022 venoval Slovenský olympijský výbor školám, ktoré navštevovali „bronzoví chlapci“, pamätné tabule.

            Na záver školského roka sme medzi nás pozvali reprezentanta SR v ľadovom hokeji Miloša Kelemena, aby sme spoločne s našimi žiakmi túto pamätnú tabuľu odhalili a mohli sa s úctou pýšiť tým, že Miloš je absolventom ZŠ M. R. Štefánika v Lučenci. Ďakujeme!

          • III.A NAVŠTÍVILA BANSKÚ BYSTRICU

          • 21.6.2024 sa žiaci z III.A vybrali na svoj koncoročný výlet do Banskej Bystrice, samozrejme, vlakom.

            Našim cieľom bola návšteva Matejovho domu, kde mala pre nás pani sprievodkyňa pripravenú cestu časom, kde sme sa dozvedeli, ako sa vodilo deťom v rôznych časových obdobiach našej histórie. O histórii sme sa nielen rozprávali, ale deti mali možnosť vyskúšať si historické kostýmy či poťažkať v ruke meč.

            Ďalšou našou zastávkou bol areál Pamätníka SNP, kde sme videli voľne vystavenú vojenskú techniku a nahliadli sme aj do bojového lietadla.

            Samozrejme v tomto horúcom dni nechýbala zmrzlina, či orosenie osviežujúcou vodou Výlet sa nám vydaril, domov sme sa vracali unavení, ale plní zážitkov!

            Mgr. Radana Tuhárska

          • MATŠPORT 2024

          • V pondelok 17.6.2024 sa všetky triedy piateho ročníka, naši súťažiaci, spolu s organizátormi, so žiakmi IX.C, s ich pomocníkmi, s vybranými žiakmi VII.C, vybrali do blízkeho Mestského parku spoločne si s radosťou zasúťažiť. Čakalo ich 10 stanovísk 2. ročníka športovo – matematickej súťaže MATŠPORT.

            Úlohy sa týkali takmer všetkých vyučovacích predmetov.

            Štart aj cieľ tejto súťaže sa nachádzal pri altánku. Najskôr na trať vyrazili organizátori a ich pomocníci, ktorí zaujali svoje stanoviská a pripravili jednotlivé úlohy pre súťažiacich. Ďalší krok bolo rozdelenie súťažiacich do 5-členných tímov. Súťažilo 13 tímov. Každý tím si vybral svoje meno. Štartovali sme postupne v 7-minútových intervaloch. Žiaci s vetrom opreteky prebehli celú trať, splnili všetky úlohy ako najlepšie vedeli, všetci úspešne a v zdraví dorazili do cieľa.

            Priemerný čas súťažiacich bol 28 minút, priemerný počet bodov bol 75. Rozdiely medzi jednotlivými tímami boli naozaj minimálne, často rozhodoval jeden bod. Na 3.mieste sa umiestnil chlapčenský tím „Kinder mafia“ z V.A a V.B, na 2. mieste dievčenský tím z V.C s názvom „Tehličky“ a 1. miesto obsadil chlapčenský tím z V.C „Bobríci“.

            Myslím si, že nielen víťazi, ale aj všetci ostatní prežili krásne doobedie spolu so svojimi kamarátmi, kolegami a vyučujúcimi, zažili a naučili sa niečo nové. Ďakujem žiakom IX.C za úžasný druhý ročník súťaže, ktorá je naším spoločným dielom, za ich aktivitu, originálne nápady, za ochotu a chuť urobiť niečo pre svojich mladších spolužiakov. Samozrejme moja vďaka patrí aj ich pomocníkom zo VII.C, ktorí sa úlohy organizátorov zhostia už ďalší školský rok. Ďakujem aj piatakom, bez ktorých by táto súťaž nemala zmysel, ktorí ukázali športového ducha a chuť súťažiť aj zvíťaziť. Na záver spomeniem aj mojich úžasných kolegov Mgr. M. Rajnákovú, Mgr. M. Majorovú, Mgr. P. Vranského a Mgr. D. Krokošovú, ktorí mi pomohli zvládnuť túto krásnu akciu.

            Mgr. R. Vreteničková

             

          • DOMÁCI MILÁČIKOVIA

          • Zvieratá v našom živote zastupujú nenahraditeľnú rolu, či už sú to divožijúce alebo domáce. A práve tieto domáce sme chceli predstaviť, ukázať a dokázať, že sú to jedince, s ktorými by sme si už život ani nevedeli predstaviť.

            Enviráčikovia si svojich domácich miláčikov doviedli na školský dvor. Väčšina mala psíkov, ale mali sme aj škrečka a dokonca aj pagekóna. Postupne sme si ich všetky predstavili a prezradili o nich zaujímavé veci.

            Nakoniec sme sa rozlúčili pre tento školský rok s krúžkom Enviráčik, poďakovali sme si navzájom za super zážitky. Na pamiatku sme dostali magnetku s logom Enviráčik a našimi menami.

            BOLO NÁM SPOLU SUPER!!!

            Ing. Marta Marčoková

          • SOFI, ZINKA A BARBORKA NA CK FESTIVAL 4 ŽIVLOV

          • Žiačky 6. ročníka B. Bariaková, Z. Fedešová a žiačka 3.ročníka S. Oravcová sa zúčastnili 7. ročníka vedátorskej súťaže Festival 4 živlov AMAVET, ktorý sa konal 13.-14.júna 2024 v Bratislave.

            Vo štvrtok po príchode sme mali sprievodný program, v ktorom nás vláčik Prešporáčik previezol po historickom centre Bratislavy s podrobným výkladom o pamiatkach. Následne sme si išli oddýchnuť, aby sme nabrali sily na druhý deň, kedy sa konala súťaž a dievčatá bojovali medzi veľkou konkurenciou.

            Barborka a Zinka sa odprezentovali s témou ZROD ŽIVOTA a Sofi bojovala, ako najmladslšia účastníčka celého festivalu s témou TECHNOLOGICKÝ VÝZNAM SOLI VO VÝROBE PEČIVA.

            Naša škola aj tentokrát dokázala, že vychovávame šikovné deti, čo uznala aj porota a všetky tri dievčatá získali ŠPECIÁLNU CENU HODNOTIACEJ POROTY. Dievčatá sa nebáli prezentovať svoje výsledky výskumov pred veľkým množstvom publika a odbornej poroty, opäť ukázali, že to vieme a robíme dobre.

            Ďakujeme ockovi S. Oravcovej za odvoz, pomoc s banermi a ich inštaláciou na stanovišti.

            Žiačky na súťaž pripravovali a doprevádzali pani učiteľky M. Marčoková a S. Tokárová.

            PaedDr. Svetlana Tokárová

    • Kontakty

      • Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec
      • +421 47 4333648
      • sekretariát školy:
        0911 650 190

        Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy:
        0911 650 189

        Bc. Anna Kaššová, výdajná školská jedáleň: 0948 413 421
      • Haličská cesta 1191/8
        98403 Lučenec
        Slovakia
      • 35991593
      • 2021507455
      • Mgr. Gabriela Aláčová
        0911 650 189
        alacova@zsstefanikalc.sk
        zsstefanikalc@gmail.com
      • Bc. Anna Kaššová
        0948 413 421
        kassova@zsstefanikalc.sk
        zsstefanikalc@gmail.com
      • Dni školského vyučovania: denne od 7.00 do 14.30 hod.
        Letné obdobie: denne od 7.30 do 12.30 hod.
      • Michaela Holeková
        0911 650 190
        047 4333 648
        zsstefanikalc@gmail.com
      • Facebook: Základná škola M. R. Štefánika, Lučenec
        Instagram: zsstefanikalc
    • Prihlásenie