• NAŠI ŽIACI SÚ PRE NÁS VZORMI

          • Ak sa opýtate žiakov, ktorí sú navrhnutí na ocenenie ŽIAK ŠTVRŤROKA, ktoré organizuje školský parlament, prečo získali svoje ocenenie, len veľmi skromne dokážu o sebe hovoriť.

            A spoločne vyzdvihneme ich výnimočnosť, pretože hovoríme o krásnych vlastnostiach našich žiakov. Až máme z toho všetci zimomriavky. Pomoc v akejkoľvek forme spolužiakom či pani učiteľke, slušné správanie, dobrý skutok, reprezentácia triedy, výnimočné úspechy, ktoré oceňujú triedne kolektívy a pedagógovia. To sú dôvody, pre ktoré

            Milí žiaci, ďakujeme Vám, lebo ste pre svojich spolužiakov a pre nás dospelých veľmi dôležitými pozitívnymi vzormi! Inšpirujete nás byť lepšími!

            Žiaci II. štvrťroka:

            Róbert Tárnok I.A, Dominika Tomeková I.B, Alexandra Pápaiová I.C, Alex Tokár II.A, Alžbeta Iléšová II.B, Katarína Pavlíková II.C, Lucas Kamenský III.A, Tobias Bobáľ III.C, Tereza Korimová IV.A, Oliver Rapčan IV.B, Lukáš Kamenský V.A, Martin Balkovský V.B, Elena Sára Landlová V.C, Nina Jamnická VI.A, Boris Rožňay VI.B, Zina Fedešová VI.C, Nikolas Radič VII.A, Drahoslava Zacharová VII.B, Patrik Zboja VIII.A, Nicole Plauchová VIII.B, Katka Huňavá VIII.C, Šimon Peter Kamenský IX.B, Patrik Pollák IX.C

            Žiaci III. štvrťroka:

            Sofia Molnárová I.A, Alexandra Kráľová I.B, Tamia Matúšková I.C, Ryan Poltársky II.A, Anna Bubáková II.B, Michal Krasnay II.C, Elizabeth Ganóczi III.A, Mia Durčoková a Lenny Jánošík III.B, Jakub Fungáč III.C, Amália Červenáková IV.A, Silvia Káková IV.B, Jaroslav Štetka V.A, Michal Vojtek V.B, Róbert Pavlík V.C, Karin Kminiaková VI.A, Adam Marák VI.B, Ladislav Huňavý VI.C, Sara Čipčalová VII.A, Bibiána Lopušníková VII.B, Jakub Kocúr VII.C, Lukáš Kamenský VIII.A, Paulína Kramecová VIII.B, Alexandra Ličková VIII.C, Lea Ďurošová IX.A, Emma Turtáková IX.B, Janko Káka IX.C

          • 2.MIESTO NA OBVODNOM KOLE VO FLORBALE ŽIAKOV

          • 18.4.2024 sme sa zúčastnili Okresného kola v Super floorbale starších žiakov, ktoré sa konalo v telocvični ZŠ Farská lúka Fiľakovo. Hralo sa systémom „každý s každým“ v dvoch skupinách s postupom do semifinále a finále.

            Našu školu reprezentovali: Medard Burdilák IX. B, Johann Zagrapan VIII. B, Juraj Haško VI. C, Roman Babinský VI. C, Dávid Mács VIII.B, Erik Malatinec VIII. B, Richard Molnár IX. B, Teo Boroš VIII. B, Kristián Dudáš VIII. B.

            Chlapci odohrali 6 zápasov z toho 5 zápasov vyhrali a prebojovali sa do finále.Vo finálovom zápase nám chýbalo šťastie a podľahli sme súperovi. Je mi ľúto že naši chlapci prehrali finálový zápas, no pre mňa ako pre pedagóga sú chlapci víťazi, pretože na palubovke nechali srdce a hrali fair play.

            Nakoniec sa umiestnili na peknom 2. mieste.Na základe uvedených výsledkov chceme poďakovať žiakom za úspešnú reprezentáciu našej školy.

            Mgr. Marek Pentka

          • WORKSHOP PRE PEDAGÓGOV NA TÉMU OPEĽOVAČE

          • Pozývame pedagógov I. stupňa a učiteľov biológie na workshop na tému Opeľovače, ktorý organizuje OZ kRaj. Workshop sa uskutoční 23.4.2024 v čase od 13.45 - 15.15 hod v hlavnej budove ZŠ M. R. Štefánika v Lučenci 1. poschodie V.C trieda - účastníci budú usmernení informátorkou školy! Prihlasovanie: info@kraj.sk

            Tešíme sa na Vás!

          • KAMEŇ, PAPIER, NOŽNICE - NÁHODNÉ ČÍSLA NA MICRO:BITE

          • V školskom roku 2023/2024 sme na hodinách informatiky začali so žiakmi programovať s využitím microbitov. Jednou z aktivít bola aj hra Kameň, papier, nožnice, ktorej základom je náhoda - náhodné vyberanie spomedzi kameňa, papiera a nožníc. Žiaci nielen programujú, ale dokážu aj prezentovať svoje výstupy a dokazujú, že učenie môže byť zábavou!

            Ako na to?

            Keďže v hre Kameň, papier, nožnice máme 3 rôzne symboly, kód bude pri potrasení náhodne generovať číslo od 1 do 3 a podľa toho zobrazovať adekvátny symbol. Najprv sme skúsili náhodné číslo vygenerovať, uložiť ho do premennej ruka a vypísať na displej micro:bitu. Program síce náhodne generoval čísla, ale my sme namiesto nich chceli na micro:bite zobrazovať symboly. Na to sme použili príkaz ak pravda potom z kategórie „Logika“, ktorý čísla premení na obrázky, konkrétne: • Pri čísle 1 zobrazí papier. • Pri čísle 2 zobrazí kameň. • Pri čísle 3 zobrazí nožnice. Micro:bit sme síce naprogramovali, ale existuje možnosť, ako program ešte vylepšiť -pridaním a počítadla výhier.

            A ako si spraviť s kamarátmi turnaj? Turnaj si môžete zahrať viacerými spôsobmi. Inšpirujte sa nápadmi na stránke www.ucimeshardverom.sk.

            Adelka a Adam.mp4

            V.C programuje.mp4

            VI.B Učenie je zábava.mp4

            Elenka a Ella.mp4

            Linka a Rebeka.mp4

            Ing. Agnesa Setničková

          • 3.MIESTO NA OBVODNOM KOLE VO FLORBALE ŽIAČOK

          • 11.4.2024 sa žiačky našej školy zúčastnili okresného kola vo florbale, ktoré sa konalo vo Fiľakove. Zúčastnilo sa 8 škôl pričom družstvá boli rozdelené do dvoch skupín. Naše žiačky v základnej skupine, s jednou prehrou, obsadili  výborné druhé miesto a postúpili do semifinále. V semifinále mali za súperky domáce hráčky a po vyrovnanom zápase, žiaľ, prehrali. V ďalšom zápase, o tretie miesto, sa stretli s hráčkami z Lučenca. Dievčatá siahli na dno svojich síl a výborným výkonom zdolali svoje rovesníčky a na turnaji dosiahli celkové 3.miesto. Dievčatám blahoželáme a prajeme ďalšie športové úspechy.

            Mgr. Michal Jóža

          • 3.MIESTO NELKY PETRINCOVEJ V CELOSLOVENSKEJ SÚŤAŽI JUNIOR INTERNET

          • Aj tento školský rok sa na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave uskutočnilo 19. finále súťaže Junior Internet, do ktorého tento školský rok postúpila už druhý krát Nela Petrincová z IX.C triedy. Je to celoslovenská súťaž, ktorá umožňuje žiakom základných a stredných škôl tvoriť v oblasti informatiky v rôznych kategóriách. Naša žiačka súťažila v kategórii JuniorDESIGN – digitálne grafické práce a digitálny dizajn, v ktorej prezentovala svoju tvorbu a to veľmi úspešne, pretože získala 3. miesto.

            Tento rok sa prihlásilo do súťaže 146 projektov z celého Slovenska a hodnotiaca porota vybrala len 43 projektov rozdelených do piatich kategórií. Výber projektov do finálového kola je veľmi prísny. Každá kategória bola hodnotená ľuďmi, ktorí prednášajú na danej fakulte alebo ľuďmi, ktorí pracujú v danej oblasti informatiky. Ako povedali už na začiatku súťaže, víťazmi sú všetci, ktorí sa dostali do finále tejto súťaže, pretože takú možnosť nedostane každí, len tí najlepší z celého Slovenska.

            Súťaž prebiehala dva dni vo veľkej sále FIIT, bola snímaná kamerami a prebiehala naživo. Ten, kto ju chcel pozerať, mohol ju sledovať na youtube.com alebo na ich webovej stránke juniorinternet.sk.

            Ešte raz by som chcela Nelke Petrincovej zablahoželať ku krásnemu úspechu, a keďže je žiačkou deviateho ročníka a odchádza od septembra na strednú školu pevne verím, že aj v budúcom školskom roku sa jej opäť podarí zúčastniť sa tejto súťaže a získať ďalšie ocenenie za jej tvorbu.

            Mgr. Mária Mäkká

            https://www.juniorinternet.sk/cms/nazivo/ 5:46:29

          • ZOJKA POSTUPUJE NA KRAJSKÉ KOLO HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • 11.4.2024 sa v Novohradskom osvetovom stredisku konalo regionálne kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovali Iľja Surový z II.B v prednese prózy a Zoja Kurčík z III.A v prednese poézie. Obe deti podali skvelý výkon a my sme veľmi šťastní, že naša Zojka získala vo svojej kategórii 1. miesto a postupuje na krajské kolo do Banskej Bystrice.

            Iľjovi aj Zojke ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy a Zojke budeme držať palce v ďalšom kole súťaže!

            Mgr. Radana Tuhárska

          • JARNÝ KONCERT

          • 10.4.2024 sa o 17.00 v našej krásnej lučeneckej Synagóge v Lučenci uskutočnil Jarný koncert Miešaného speváckeho zboru Ozvena a mladých talentov z Lučenca a okolia, ktorého súčasťou boli aj naši šikovní žiaci. Bol to krásny umelecký zážitok! Ďakujeme!

            Mgr. Veronika Danková

            (Foto: Gertrud Kalamar)

          • EXKURZIA V HASIČSKOM A ZÁCHRANNOM ZBORE

          • Enviráčikom sa naskytla možnosť navštíviť Hasičský a záchranný zbor v Lučenci a preto sme neváhali a vybrali sme sa za hasičmi.

            Hneď po príchode nás ohúrili špeciálnymi automobilmi, ktoré používajú pri rôznych zásahoch a taktiež nám ukázali príslušenstvo, ktoré sa v týchto autách nachádza a na čo sa používa. Vysvetlili a predstavili nám hasičský odev, ktorý si musia obliecť vždy pri výjazdoch. Predviedli nám spúšťanie po hasičských tyčoch, ktoré poznáme aj z filmov a na koniec sme sa mohli pozrieť na korbu hasičského auta.

            S veľkou trpezlivosťou nám odpovedali na naše mnohé otázky a my sme so zatajeným dychom počúvali o ich prežitých veselých aj smutných príbehoch.

            Práca hasičov je náročná a veľmi dôležitá. Preto sa hasičom nemôže stať hocikto. Ale muži z Hasičského a záchranného zboru v Lučenci vykonávajú svoju prácu perfektne a svedomito. Ďakujeme Vám!

            Ing. Marta Marčoková

    • Kontakty

      • Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec
      • +421 47 4333648
      • sekretariát školy: 0911 650 190 Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy: 0911 650 189 Bc. Anna Kaššová, výdajná školská jedáleň: 0948 413 421
      • Haličská cesta 1191/8 98403 Lučenec Slovakia
      • 35991593
      • 2021507455
      • Mgr. Gabriela Aláčová 0911 650 189 alacova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Bc. Anna Kaššová 0948 413 421 kassova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Dni školského vyučovania: denne od 7.00 do 14.30 hod. Letné obdobie: denne od 7.30 do 12.30 hod.
      • Michaela Holeková 0911 650 190 047 4333 648 sekretariat@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Facebook: Základná škola M. R. Štefánika, Lučenec Instagram: zsstefanikalc
    • Prihlásenie