• VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • Veľkonočné prázdniny sú v termíne od 28.3. do 2.4.2024. Vyučovanie po prázdninách začína 3.4.2024 (streda).

            Príjemné veľkonočné sviatky!

          • PREDSTAVUJEME VÁM TRIEDNE UČITEĽKY 1.ROČNÍKA

          • Vážení rodičia, milí predškoláci!

            Dovoľujeme si Vám predstaviť triedne učiteľky v 1. ročníku v školskom roku 2024/2025.

            V 1.A triede bude triedna učiteľka Mgr. Ingrid Hašková a v I.B triede Bc. Daša Nociarová.

            V prípade otvorenia tretej triedy budeme informovať o personálnom obsadení.

            Dovoľte, vážení rodičia, milí predškoláci, aby sa Vám pani učiteľky predstavili.

            Učím srdcom, s láskou, žijem školou, žijem spolu so svojou triedou som učiteľkou celou svojou dušou. Pristupujem k svoje práci s veľkou zodpovednosťou a oddanosťou. Pre mňa je dobrý učiteľ ten, kto je v škole pre deti. Som učiteľka, ktorá je v prvom rade láskavá a ľudská, ale zároveň férová. Som spravodlivá v každom smere a mám jednotný prístup ku každému žiakovi.

            Dokážem deti motivovať k učeniu, chcem aby moji žiaci zažívali úspech. Podnecujem medzi žiakmi zvedavosť, samostatnosť aj odvahu v myslení. Žiaci nie sú pre mňa len mená zapísané v triednej knihe, sú to žiaci, moji žiaci, rovnocenní partneri. Prežívam s nimi radosti i starosti, aj tie mimo školy, mimo vyučovania.

            Mojou snahou je pre žiakov zabezpečiť pokojné emocionálne, bezpečné, motivujúce, rešpektujúce a najmä pozitívne prostredie.

            Pomáham žiakom pri vytváraní kladného emocionálneho vzťahu ku pravidlám, ktoré platia v školskom prostredí. Vytváram v škole takú atmosféru aby žiaci boli šťastní, spokojní a radi chodili do školy. Žiakov vediem k samostatnosti, tvorivosti a prekonávaniu prekážok, s ktorými sa stretávajú.

            Som presvedčená, že dôležitou súčasťou mojej úlohy je nielen poskytnúť žiakom potrebné vedomosti, ale pripraviť ich do života. Snažím sa byť pre žiakov príkladom nielen svojimi vedomosťami, ale aj svojim postojom a hodnotami.

            Neustále na sebe pracujem, vzdelávam sa  som otvorená novým výzvam a nebojím sa experimentovať.

            Vo svojej práci sa špecializujem na rozvoj matematických kompetencií žiakov, ktorých pripravujem na rôzne predmetové súťaže a olympiády ako sú Pytagoriáda, Matematický klokan, Všetkovedko, Timravina studnička, Šaliansky Maťko, Hviezdoslavov Kubín. So svojimi žiakmi som za roky praxe dosiahla mnohé krásne úspechy nielen v matematických ale aj recitačných súťažiach.

            Môj pozitívny vzťah k športu sa odzrkadľuje v organizovaní lyžiarskych a plaveckých výcvikov, kde pôsobím ako inštruktorka

            Som hrdá na svoju prácu ako učiteľky a každý deň sa snažím priniesť do života mojich žiakov radosť z poznávania.

            S úctou

            Mgr. Ingrid Hašková

            Milí budúci prváci a vážení rodičia,

            dovoľte mi, aby som sa Vám predstavila. Moje meno je Daša Nociarová, pochádzam z Poltára a mám 24 rokov. Momentálne študujem posledný rok na Pedagogickej fakulte v Prešove. V lete ukončím moje vysokoškolské vzdelanie a stanem sa pani učiteľkou prvého stupňa a bude mi cťou učiť práve Vaše deti.

            Som človek, ktorý v prvom rade zbožňuje deti a prácu s nimi. Človek, ktorý je  veľmi empatický, komunikatívny a tvorivý. Myslím si, že bez týchto vlastností by sa povolanie učiteľky nedalo ani vykonávať.

            Čo by som Vašim deťom a Vám, vážení rodičia, chcela ponúknuť? V prvom rade im chcem ponúknuť samú seba a svoju pomocnú ruku na každom potrebnom kroku. Chcem byť pre nich priateľom, pomocou, inšpiráciou a pozitívnym vzorom, pretože práve tak sa deti učia najlepšie, pozorovaním a opakovaním po dospelých.        

            Vašim deťom chcem po kúsku vštepovať empatiu a vzájomnú úctu a pochopenie, ktoré sa z dnešného sveta pomaly vytráca. Chcem im ukázať krásu čítania príbehov a literatúry, v ktorej sa skrýva mnoho odpovedí na bežné otázky či problémy zo života.                                                                       

            Nemôžem nespomenúť šport, ktorý je pre rast detí v tomto veku neoddeliteľnou súčasťou a ako bývalá profesionálna hráčka volejbalu chcem deti viesť k pohybu, športu a k zdravej výžive.

            Beriem ohľad na to, že každé dieťa osloví niečo iné, preto im chcem poskytnúť individuálny prístup, ktorý je na prvom stupni a obzvlášť v prvom ročníku najdôležitejší.  Možno Vám ide hlavou otázka, že som mladá učiteľka bez praxe a bez skúseností. Opak je však pravdou. Na prax som začala chodiť už počas strednej pedagogickej školy a cez ruky mi prešlo veľmi veľa detí. Počas strednej školy som sa zúčastnila aj zahraničnej stáži v krásnom meste v blízkosti Londýna, v Gillinghame. Pobyt tu mi ukázal, ako sa dá jednoducho vzdelávať deti hravou formou a ako si získať ich pozornosť cez hru či rôzne aktivity.

            Podobný prístup nám ukazovali aj naši profesori či docenti na vysokej škole, ktorí majú vyhradené názory na dnešné vyučovanie a všeobecne na dnešné školstvo. Ich cenných rád sa chcem držať a podporovať vzdelávanie detí, ktoré je hravé, zážitkové a nepracuje sa na celej hodine len s učebnicou a odpisovaním poučiek. Je potrebné ukázať žiakom, že vyučovanie môže byť zábavou či zážitkom.

            „Máte učiť žiakov pre život, nie pre známky a ani nie pre vymenovanie vybraných slov spamäti.“ Výrok, ktorý si budem pamätať z vysokej školy asi už navždy. A tohto výroku sa budem držať aj pri vykonávaní svojej práce.

            Viem, že je to pre Vás, rodičov, veľký krok. Ale nebojte sa, ja a škola sme tu pre Vás, aby sme Vám pomohli pri každom kroku tejto cesty. Verím, že naplním Vaše očakávania a budete spokojní a Vaše detičky obzvlášť.

            Je to pre nás všetkých nová etapa, ale verím, že spoločnou snahou, vzájomnou podporou a komunikáciou sa nám podarí Vaše detičky viesť po tej správnej ceste  a vychováme z nich nielen šikovných žiakov, ale aj zodpovedných a empatických ľudí.                         

            Budem sa na Vás tešiť!                                                                                            

            Ďakujem Vám za Vašu pozornosť a prajem Vám úspešný začiatok našej budúcej spoločnej cesty.

            Bc. Daša Nociarová

          • MILÍ PREDŠKOLÁCI, POZÝVAME VÁS NA ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          • Vážení rodičia!

            Dovoľujeme si Vás pozvať byť súčasťou našej skvelej školičky!

            Zápis do 1. ročníka sa uskutoční 8.-9.4.2024 v čase od 13.00 - 18.00 hod. v pavilóne A. Zápis prebieha celý mesiac apríl!

            Všetky potrebné informácie sú uvedené v časti Zápis do 1. ročníka!

            V prípade otázok kontaktuje riaditeľku školy 0911650189!

            Tešíme sa na Vás!

          • JARNÁ ŠKOLA POHYBU S HC LUČENEC ZAČÍNA 4.4.2024

          • Škola korčuľovania HC Lučenec sa pomaly chýli ku koncu, no v HC Lučenec s aktivitami nekončia.

            Po úspešnom prvom ročníku sa vracia obľúbená Jarná škola pohybu. Tá bude aj tento rok zadarmo a deti si na nej rozvinú všeobecné pohybové schopnosti a zručnosti hravou formou.

            Prvá lekcia sa uskutoční 4. apríla od 17:00 hod. v areáli Základnej školy M. R. Štefánika v Lučenci, kde sa detičky s trénermi budú stretávať každý týždeň.

            Tak neváhajte a pridajte sa aj tento rok!

            Foto a text: Facebook HC Lučenec

          • CHEMICKÁ OLYMPIÁDA

          • Na našej škole sa už stalo pravidlom zorganizovať okresné kolo Chemickej olympiády. Mladí nadšenci chémie z piatich základných škôl sa stretli 14.3.2024 na pôde našej školy.

            Ako každý rok, aj teraz, sa Chemická olympiáda skladala z dvoch častí. S náročnou teoretickou časťou sa popasovali žiaci podľa svojich vedomostí a v zaujímavej praktickej časti aplikovali zručnosti do chemických pokusov.

            Z našej škola sa zúčastnili tejto olympiády dvaja deviataci – Tobias Koronczi IX.C, ktorý bol úspešný riešiteľ a Róbert Motoška tiež z IX.C

            Chlapcom ďakujeme za účasť a prajeme veľa ďalších úspechov.

            Mgr. Andrea Karlíková, Ing. Marta Marčoková

          • FANTASTICKÉ VÝSLEDKY NA OKRESNOM KOLE GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY

          • Geografia patrí na našej škole medzi obľúbené predmety žiakov, a tí najšikovnejší to pravidelne dokazujú na okresných kolách olympiád. Po náročnej príprave, kde si žiaci musia naštudovať tematické celky, ktoré nie sú v učebniciach a dokázať svoje zručnosti aj v praktickej časti, sme opäť zaznamenali úspech našich žiakov.  

            Úspešným riešiteľom sa stal žiak, ktorý dosiahol minimálne 65 bodov z možných 100 bodov. Naši žiaci opäť raz prevalcovali konkurenciu a až traja žiaci postupujú na krajské kolo geografickej olympiády

            Piataci súťažili v kategórii G, kde nás reprezentovali šikovné žiačky s nasledovnými výsledkami.

            6.miesto:  Miriam Jahodníková – V.C - úspešný riešiteľ

            7.miesto: Emma Hrdinová – V.C – úspešný riešiteľ

            10.miesto: Lilien Ladošová  – V.C –riešiteľ

            Šiestaci a siedmaci súťažili v kategórii F, kde sa o postup do krajského kola so ziskom 87 bodov zaslúžil Ladislav Huňavý.

            2.miesto: Ladislav Huňavý – VI.C – postup na krajské kolo

            6.miesto: Roman Babinský – VI.C – úspešný riešiteľ

            13.miesto: Andrej Buris – VII.C – úspešný riešiteľ

            Kategória E patrila žiakom ôsmeho a deviateho ročníka, kde do krajského kola postupujú až dve žiačky.

            2.miesto: Katarína Huňavá  – VIII.C – postup na krajské kolo

            3.miesto: Alexandra Ličková – VIII.C – postup na krajské kolo

            8.miesto: Michaela Malčeková – VIII.C – úspešná riešiteľka

            Spomínaným žiakom za dosiahnuté úspechy gratulujeme a držíme palce v krajskom kole.

                                                                                                                      Mgr. Martina Rajnáková

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • 16.3.2024 sme v našej školičke privítali hlavne malých predškolákov a ich rodičov a starých rodičov, aby sa prišli nielen pozrieť, ako to u nás vyzerá, ale aj preto, aby sa počas sobotného predpoludnia zabavili.

            A tak si naši malí návštevníci nielen zaspievali, namaľovali, zašportovali, ale si aj niečo tvorivé vyrobili, objavili krásu chémie, robotiky, matematiky, geografie, prírodovedy, histórie, regiónu a geografie a to za spolupráce našich žiakov a pedagógov! A samozrejme, mohli sa s nami pedagógmi a s našimi šikovnými žiakmi aj spoznať a porozprávať a byť súčasťou skvelej atmosféry. Ďakujeme preto všetkým, ktorí nás v sobotu počas dňa otvorených dverí navštívili. Ak ste to nestihli, stačí sa nám ozvať a školičku Vám individuálne predstavíme!

            Veľké poďakovanie patrí celému tímu zamestnancov školy za prípravu a realizáciu nášho už tradičného podujatia - Dňa otvorených dverí!

    • Kontakty

      • Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec
      • +421 47 4333648
      • sekretariát školy: 0911 650 190 Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy: 0911 650 189 Bc. Anna Kaššová, výdajná školská jedáleň: 0948 413 421
      • Haličská cesta 1191/8 98403 Lučenec Slovakia
      • 35991593
      • 2021507455
      • Mgr. Gabriela Aláčová 0911 650 189 alacova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Bc. Anna Kaššová 0948 413 421 kassova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Dni školského vyučovania: denne od 7.00 do 14.30 hod. Letné obdobie: denne od 7.30 do 12.30 hod.
      • Michaela Holeková 0911 650 190 047 4333 648 sekretariat@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Facebook: Základná škola M. R. Štefánika, Lučenec Instagram: zsstefanikalc
    • Prihlásenie