• VOĽNÉ PRACOVNÉ MIESTO: UČITEĽ/KA PRE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE

          • V zmysle § 84 ods. 1 zákona NR SR č. 138/2019 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste:

            Kategória zamestnanca: pedagogický zamestnanec – učiteľ/ka pre primárne vzdelávanie

            Voľné pracovné miesto od 1.9.2024 na dobu určitú

            Počet voľných pracovných miest: 1

            Pracovný úväzok: 100%

            Ďalšie informácie:

            Platové zaradenie: podľa platnej legislatívy zaradenie pedagogických zamestnancov do príslušnej platovej triedy a podľa rokov praxe s prislúchajúcimi príplatkami od 1267,50 €.

            Názov adresa zamestnávateľa: ZŠ M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03  Lučenec

            Kontakt: 047/4333648, zsstefanikalc@gmail.com

            Požadovaná prax: nepožaduje sa

            Uchádzači o pracovnú pozíciu predložia doklady:

            • Žiadosť o prijatie do zamestnania na uvedenú kategóriu zamestnanca
            • Životopis
            • Overené doklady o požadovanom vzdelaní pre pozíciu učiteľ/ka pre primárne vzdelávanie
            • Čestné prehlásenie o bezúhonnosti
            • Potvrdenie o fyzickej a duševnej spôsobilosti

            Požadované doklady je potrebné doručiť na adresu Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec do 18.3.2024 do 10.00 hod. v zalepenej obálke s názvom „výberové konanie učiteľ/ka pre primárne vzdelávanie“. Pri doručení podkladov poštou rozhoduje dátum pečiatky.

            Na pohovor budú telefonicky pozvaní vybraní uchádzači, ktorí splnili požadované podmienky. Výberové konanie sa uskutoční 21.3.2024 (štvrtok) od 8.00 hod.  

            V Lučenci, 8.3.2024

            Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy

          • TRÉNING ZVLÁDANIA AGRESIVITY, SEBAPOZNANIA A RIEŠENIA KONFLIKTOV

          • V školskom roku 2023/2024 sme pre pedagogických a odborných zamestnancov pripravili 3 workshopy zamerané na rôzne aktuálne témy a pozvali medzi nás skvelých odborníkov.

             

            Podpora zamestnancov aj v tejto oblasti je nevyhnutná. Práca pedagóga a odborného zamestnanca je síce krásnym poslaním, ale zároveň je aj emocionálne náročná, vyžadujúca si schopnosť zvládať stresové a konfliktné situácie, požiadavky na výkon, či mať potrebné komunikačné kompetencie.

             

            Mgr. Dušana Bieleszová, mediátorka, sa venovala téme Komunikácia v konflikte na úrovni učiteľ - žiak – rodič. Podpora činnosti triednych učiteľov a rozvíjanie celej škály kompetencií triednych učiteľov je nevyhnutnou súčasťou vzdelávacích podujatí.

             

            Workshop s Bc. Annou Pentkovou bol zameraný na oblasť motorického štádia vývoja dieťaťa a vplyv vývoja dieťaťa aj na predikciu vývinových porúch učenia a správania. Pedagógovia sa oboznámili nielen s teóriou ale si aj zacvičili a zrelaxovali.

             

            Naša škola spolupracuje aj s Ipčkom https://ipcko.sk/, ktoré pomáha ľuďom v oblasti duševného zdravia. Sme radi, že z Káčka Banská Bystrica k nám prišli Mgr. Zuzana Uhrinová a Mgr. Zuzana Vojtášová a s pedagógmi hovorili o aktuálnom stave duševného zdravia, prevencii a možnostiach podpory.

             

            Ďakujeme zamestnancom za každodenné nasadenie v práci a skvelým lektorom za spoluprácu a podporu našej školičky!

             

          • BETKA, LAURI, BIANKA A LEA OCENENÉ V SÚŤAŽI MYSLIME EKOLOGICKY

          • 14.3.2024 sa v sále Fénix historickej Radnice v Lučenci konalo slávnostné vyhodnotenie celoslovenskej výtvarnej súťaže, ktorú organizuje mesto Lučenec spoločne s informačným centrom Europe Direct Lučenec, Myslime ekologicky.

            Na úvod nás čakal veľmi pekný umelecký program, ktorý pre nás pripravili žiaci zo súkromnej ZUŠ na Gemerskej ceste. A my sme s hrdosťou čakali na žiačky našej školy, ktoré si prevzali z rúk viceprimátora, pána Baculíka, skvelé ocenenia

            V I. kategórii sa na 2. mieste umiestnila Elizabeth Gánoczi z III.A triedy, v II. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Laura Ternóczka zo VI.C triedy. V tej istej kategórii získali Mimoriadnu cenu poroty Bianka Fridrichová zo VI.C a Lea Ďurošová z IX.A triedy.

            Lea svoj obrázok vytvorila v ZUŠ, ale aj my sa z jej úspechu veľmi tešíme.

            Sme veľmi hrdí na všetky dievčatá, tešíme sa z ich úspechu a držíme palce v ďalších súťažiach!

            Mgr. Radana Tuhárska

          • ZOJKA A IĽJA POSTUPUJÚ NA REGIONÁLNE KOLO HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • 13.3.2024 sa konalo okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín pre I. kategóriu. Tejto najstaršej recitačnej súťaže sa zúčastnili víťazi školského kola Zoja Kurčík s prednesom poézie, Iľja Surový s prednesom prózy a Nina Pružincová ako vlaňajšia víťazka okresného kola s prednesom prózy.

            Sme veľmi hrdí, že Zoja Kurčík z III.A získala 1. miesto a Iľja Surový z II.B 3. miesto a postupujú do regionálneho kola, ktoré sa bude konať 11.4.2024. A my im budeme veľmi držať palce!

            Mgr. Radana Tuhárska

          • NIKITA A JEJ HOKEJOVÝ TÍM VYBOJOVAL STRIEBRO

          • Nikita Liliana Krištofíková z IX.B je reprezentantkou SR v ľadovom hokeji a jej domácim klubom je ženský hokejový tím Popradské líšky. V súťažnej sezóne vybojovali dievčatá strieborné medaily a stali sa tak vicemajsterkami SR! Niki, srdečne blahoželáme!

          • ŽIACI NAVŠTÍVILI PENAM, REDOX A AREÁL BÝVALEJ POĽANY

          • Na krúžku “Kariérko” sme za posledný mesiac navštívili prevádzky výroby firmy Redox a pekárne Penam, kde žiaci na konkrétnych príkladoch spoznali proces výroby a sídlo firmy. Odskúšali si ako sa sedí v smetiarskom aute, či ako sa vyrába chlebík. Taktiež sme navštívili areál bývalej textilnej prevádzky - Poľana, kde dnes už sídli mnnho iných firiem. Zážitkom pre chlapcov bola aj cesta autobusom, či zastavenie sa pri pamätnej tabuli historickej udalosti - bitka pri Lučenci.

            Mgr. Martina Rajnáková

          • OZNÁMENIE O UDELENÍ RIADITEĽSKÉHO VOĽNA

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Riaditeľka ZŠ M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03  Lučenec oznamuje, že v zmysle par. 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje:

            14.3.2024 – riaditeľské voľno pre žiakov 1.-9.ročníka z organizačných dôvodov – realizácia Tréningu zvládania agresivity, sebapoznania a riešenia konfliktných situácií pre pedagogických a odborných zamestnancov.

            V uvedený deň nie je pre žiakov k dispozícii činnosť ŠKD ani stravovanie vo výdajnej školskej jedálni. Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravovania.

            20.3.2024 – riaditeľské voľno pre žiakov 5.-8. ročníka z organizačných dôvodov – realizácia Testovania 9-2024.

            V uvedený deň nie je k dispozícii činnosť ŠKD a stravovanie vo výdajnej školskej jedálni pre žiakov 5.-8. ročníka. Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravovania.

            V Lučenci, 16.2.2024

            Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec
      • +421 47 4333648
      • sekretariát školy: 0911 650 190 Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy: 0911 650 189 Bc. Anna Kaššová, výdajná školská jedáleň: 0948 413 421
      • Haličská cesta 1191/8 98403 Lučenec Slovakia
      • 35991593
      • 2021507455
      • Mgr. Gabriela Aláčová 0911 650 189 alacova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Bc. Anna Kaššová 0948 413 421 kassova@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Dni školského vyučovania: denne od 7.00 do 14.30 hod. Letné obdobie: denne od 7.30 do 12.30 hod.
      • Michaela Holeková 0911 650 190 047 4333 648 sekretariat@zsstefanikalc.sk zsstefanikalc@gmail.com
      • Facebook: Základná škola M. R. Štefánika, Lučenec Instagram: zsstefanikalc
    • Prihlásenie