• EMMKA HRDINOVÁ NA CELOSLOVENSKOM KOLE ŠTÚROV ZVOLEN

          • 13.6.2024 sa v krásnom prostredí Zvolenského zámku uskutočnilo celoslovenské kolo v rétorike s názvom Štúrov Zvolen.

            Poslaním už 37. ročníka súťaže je formovanie vzťahu mladých ľudí k rodnému jazyku, rozvíjanie ich verbálno- komunikačných schopností a skvalitňovanie rečového prejavu. Práca so slovom je náročná, reprodukcia textu v časovom limite, interakcia s publikom, zvládanie stresu pred porotou zloženou z významných slovenských hercov a moderátorov. Emmka si vyskúšala, že rétorika a rečový prejav je náročnejší ako prednes naučeného textu na recitačnú súťaž. Mladých nádejných rétorov si so záujmom a obdivom vypočula aj známa slovenská herečka prof. Božidara Turzonovova.

            Emmka získala nové skúsenosti a my sme hrdí, že vystúpila so svojím prejavom a veľmi pekne odprezentovala seba a našu školu.

            Mgr. Miriam Majorová Portelekyová

          • ŠKOLSKÝ PARLAMENT OCENIL ŽIAKOV IV. ŠTVRŤROKA V ŠKOLSKOM ROKU 2023/2024

          • 12.6.2024 ocenil náš školský parlament posledný raz v školskom roku 2023/2024 žiakov, ktorých navrhujú triedne kolektívy spolu so svojimi triednymi učiteľmi.

            Žiak štvrťroka má pre nás a pre našich ocenených veľký význam! „Bol som milí na spolužiakov, pomohol som, nevyrušoval som, mala som úspechy v súťažiach, zlepšil som sa v správaní, naučil som sa po slovensky, výborne som napísala Testovanie 9, som dobrý v športe“ – to sú dôvody, pre ktoré sú títo žiaci našimi pozitívnymi vzormi!

            Žiakmi IV. štvrťroka sú: Nazar Chestnov I.A, Daša Beňová I.B, Ján Andraos, Alexandra Berky II.A, Evelyna Edwards II.B, Barbora Rubintová II.C, Timotej Tóth III.A, Borbora Künzelová III.B, Daniela Geletová III.C, Samuel Václavík IV.A, Oisin MacDonald IV.B, Vivien Bene V.A, Lýdia Horváthová V.B, Róbert Pavlík V.C, Tobias Kómár VI.A, Sophia Szmudová VI.B, Roman Babinský VI.C, Serafym Ushkov VII.A, Filip Fungáč VII.B, Martin Malček VII.C, Karin Hercegová VIII.A, Tereza Hrubíková VIII.B, Nela Júlia Lökeová VIII.C, Tamara Cíferová IX.A, Nela Bakšová IX.B, Nina Červenáková IX.C.

            Odovzdali sme aj diplomy našim športovcovm, ktorí sa zúčastnili Novohradskej ligy v atletike a Novohradských hier v atletike: Jaroslav Štetka V.A, Róbert Pavlík V.C, Adam Boháčik V.C, Sophia Szmudová VI.B, Boris Klásek VI.A, Ladislav Huňavý VI.C, Nina Tóthová VII.C, Paulína Moravčíková VIII.B, Marko Tobias Kliment VIII.B, Matúš Hrubík VIII.B, Nela Júlia Lökeová VIII.C, Simona Dobrocká IX.A, Daniel Drugda IX.A.

            Milí žiaci, srdečne Vám blahoželáme!

            Poďakovanie patrí aj pedagógom, rodičom a rodinám za úžasnú podporu žiakov!

            Za realizáciu podujatia počas celého školského roka ďakujeme školskému parlamentu - Alexovi, Ivanovi a pani učiteľke Veronike Mikulášovej.

          • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ PARÍŽ 2024 - OLYMPIJSKÉ HRY MOJIMI OČAMI

          • V rámci tejto súťaže majú deti ŠKD a druhého stupňa príležitosť prostredníctvom kresieb a malieb vyjadriť atmosféru a ducha blížiacich sa OH 2024.

            Verím, že práca našich šikovných detí budú mať úspech a zaujmú porotu. Najlepšie práce budú tvoriť výzdobu olympijskej dediny športovcov v Paríži .

            Za ŠKD Z. Kruteková a za II. stupeň Mgr. Danková.

          • INFORMÁCIE PRE RODIČOV BUDÚCICH PRVÁKOV

          • Vážení rodičia!

            Informujeme Vás, že v školskom roku 2024/2025 otvoríme 3 triedy 1. ročníka. Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru.

            V najbližších dňoch Vám budú doručené rozhodnutia o prijatí na základné vzdelávanie s pozvánkou na prvé rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 24.6.2024 o 16.00 hod. na 1. poschodí pavilónu A. Na rodičovskom združení Vám predstavíme aj triedne učiteľky a budeme riešiť organizačné otázky v súvislosti s nástupom do 1. ročníka.

            V prípade, ak sa rodičovského združenia v uvedený termín neviete zúčastniť, informujte telefonicky riaditeľku školy 0911650189.

            Tešíme sa na Vás!

            Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy

          • VOĽNÉ PRACOVNÉ MIESTO: VYCHOVÁVATEĽ/KA ŠKD

          • V zmysle § 84 ods. 1 zákona NR SR č. 138/2019 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste:

            Kategória zamestnanca: pedagogický zamestnanec – vychovávateľ/ka ŠKD

            Voľné pracovné miesto na dobu určitú od 1.9.2024

            Počet voľných pracovných miest: 1

            Pracovný úväzok: 100%

            Ďalšie informácie:

            Platové zaradenie: podľa platnej legislatívy zaradenie pedagogických zamestnancov do príslušnej platovej triedy a podľa rokov praxe s prislúchajúcimi príplatkami od 840,-- €.

            Názov adresa zamestnávateľa: ZŠ M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03  Lučenec

            Kontakt: 047/4333648, zsstefanikalc@gmail.com

            Požadovaná prax: nepožaduje sa

            Uchádzači o pracovnú pozíciu predložia doklady:

            • Žiadosť o prijatie do zamestnania na uvedenú kategóriu zamestnanca
            • Životopis
            • Overené doklady o požadovanom vzdelaní pre pozíciu vychovávateľ/ka ŠKD
            • Čestné prehlásenie o bezúhonnosti
            • Potvrdenie o fyzickej a duševnej spôsobilosti

            Požadované doklady je potrebné doručiť na adresu Základná škola M. R. Štefánika Haličská 12.6.2024 do 10.00 hod. v zalepenej obálke s názvom „výberové konanie vychovávateľ/ka ŠKD“. Pri doručení podkladov poštou rozhoduje dátum pečiatky.

            Na pohovor budú telefonicky pozvaní vybraní uchádzači, ktorí splnili požadované podmienky. Výberové konanie sa uskutoční 17.6.2024 v popoludňajších hodinách.

            V Lučenci, 6.6.2024

            Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy

             

          • VOĽNÉ PRACOVNÉ MIESTA: UČITEĽ/KA PRE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE

          • V zmysle § 84 ods. 1 zákona NR SR č. 138/2019 Z. z. o pedagogických a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme informáciu o voľnom pracovnom mieste:

            Kategória zamestnanca: pedagogický zamestnanec – učiteľ/ka pre primárne vzdelávanie

            Voľné pracovné miesto od 1.9.2024

            Počet voľných pracovných miest: 2

            Pracovný úväzok: 100%

            Ďalšie informácie:

            Platové zaradenie: podľa platnej legislatívy zaradenie pedagogických zamestnancov do príslušnej platovej triedy a podľa rokov praxe s prislúchajúcimi príplatkami od 1267,50 €.

            Názov adresa zamestnávateľa: ZŠ M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03  Lučenec

            Kontakt: 047/4333648, zsstefanikalc@gmail.com

            Požadovaná prax: nepožaduje sa

            Uchádzači o pracovnú pozíciu predložia doklady:

            • Žiadosť o prijatie do zamestnania na uvedenú kategóriu zamestnanca
            • Životopis
            • Overené doklady o požadovanom vzdelaní pre pozíciu učiteľ/ka pre primárne vzdelávanie
            • Čestné prehlásenie o bezúhonnosti
            • Potvrdenie o fyzickej a duševnej spôsobilosti

            Požadované doklady je potrebné doručiť na adresu Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec do 12.6.2024 do 10.00 hod. v zalepenej obálke s názvom „výberové konanie učiteľ/ka pre primárne vzdelávanie“. Pri doručení podkladov poštou rozhoduje dátum pečiatky.

            Na pohovor budú telefonicky pozvaní vybraní uchádzači, ktorí splnili požadované podmienky. Výberové konanie sa uskutoční 17.6.2024 od 8.00 hod.

            V Lučenci, 5.6.2024

            Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy

          • MEDZINÁRODNÝ PROJEKT V4: HEALTHY IS THE NEW HAPPY

          • ŽIACI Z POĽSKÉHO ŠTETÍNA V LUČENCI

            V pondelok večer sme po dlhej upršanej ceste privítali našich kamarátov z Poľska a ubytovali sme ich v krásnom prostredí Rocket clubu.

            V utorok ráno sme odštartovali spoločný týždeň nabitý rôznymi aktivitami. Po privítaní na našej škole pani riaditeľkou sme vyrazili po cyklotrase do Haliče. Navštívili sme miesta, ktoré boli nové aj pre nás, domácich- novootvorené Csontváryho múzeum, prezreli sme si Haličský zámok a oddýchli sme si v zámockom parku. Poobede nás čakal splav Ipľa. Rafting bol parádny! Voda, slnko, príroda a spev ( žiakov )

            Streda sa niesla v duchu olympijských hier. Doobeda sme športovali a súťažili v individuálnych a kolektívnych disciplínach, poobede sme sa vybrali na neďalekú Šomošku. Obdivovali sme unikátny kamenný vodopád a hľadali salamandry.

            Štvrtok sme opäť športovali, veď nás projekt bol zameraný na zdravý životný štýl a pohyb. V priestoroch Rocket clubu si žiaci zmerali sily v bedmintone, tenise, stolnom tenise či futbale. Poobede sme sa potúlali ulicami nášho mesta a podvečer sme sa zabávali, klebetili a vychutnávali si pizzu.

            V piatok ráno sme síce unavení, ale plní zážitkov vyprevadili našich kamarátov domov do Štetína.

            Verím, že nové kamarátstva medzi žiakmi pretrvajú a možno sa raz opäť stretneme.

            Mgr. Miriam Majorová Portelekyová

          • ENVIÁČIKOVIA NAVŠTÍVILI AGROFARMU

          • Jednou z posledných zastávok enviráčikov v tomto školskom roku bola exkurzia na Agrofarme Ďurčík. Vybrali sem sa tam za poznaním, ako to funguje na takom poľnohospodárskom družstve.

            Pán majiteľ nás vrúcne privítal a prvé kroky viedli do maštale s kravičkami. Ohúril nás plemenný býk, ktorý vážil 1100 kg a taktiež malé teliatka, ktoré mali len niekoľko dní. Pokračovali sme návštevou príbytku pre prasiatka a brojlerové sliepky. Zaviedol nás aj do sýpky, kde uskladňujú obilie. Spoznali sme celý proces tvorby najdôležitejšej suroviny pre ľudí, ktorý sa koná na tejto farme – mletie obilia, jeho spracovanie na múku a výroba cestovín. Po celom družstve sme videli rôzne poľnohospodárske stroje, ktoré sú potrebné na to, aby toto všetko mohlo fungovať. Na rozlúčku nám p. majiteľ rozdal omaľovánky s farbičkami.

            Exkurzia na tomto mieste bola veľmi náučná, už len z toho pohľadu, že niektorí prvýkrát videli na vlastné oči tieto zvieratká.

            Ing. Marta Marčoková

    • Kontakty

      • Základná škola M. R. Štefánika Haličská cesta 1191/8, 984 03 Lučenec
      • +421 47 4333648
      • sekretariát školy:
        0911 650 190

        Mgr. Gabriela Aláčová, riaditeľka školy:
        0911 650 189

        Bc. Anna Kaššová, výdajná školská jedáleň: 0948 413 421
      • Haličská cesta 1191/8
        98403 Lučenec
        Slovakia
      • 35991593
      • 2021507455
      • Mgr. Gabriela Aláčová
        0911 650 189
        alacova@zsstefanikalc.sk
        zsstefanikalc@gmail.com
      • Bc. Anna Kaššová
        0948 413 421
        kassova@zsstefanikalc.sk
        zsstefanikalc@gmail.com
      • Dni školského vyučovania: denne od 7.00 do 14.30 hod.
        Letné obdobie: denne od 7.30 do 12.30 hod.
      • Michaela Holeková
        0911 650 190
        047 4333 648
        zsstefanikalc@gmail.com
      • Facebook: Základná škola M. R. Štefánika, Lučenec
        Instagram: zsstefanikalc
    • Prihlásenie